Hvad gør dig glad?

Hvad gør dig glad?

15. juli 2021 Af Julieeherskind

Det er ingen hemmelighed, at jeg møder rigtig mange fordomme i forhold til at have hest ved siden af mit studie. Men nu har jeg fået det til at fungere i et helt år, ene og alene fordi jeg vil have min hest, da den giver mig en masse god energi i hverdagen og gør mig glad.

Jeg siger ofte til folk at komme ud til stalden er mit pusterum. Her kan jeg slappe af og ikke tænke på skole, arbejde og hverdagens stressende opgaver og forpligtigelser. Det er her jeg lader op!

Mærk efter

Det var hårdt i starten at komme ind i rutinen, men jeg gav ikke op. Netop fordi jeg prioriterede at få det til at fungere, fordi det gjorde mig glad. Jeg er rigtig god til at mærke efter hvad der gør mig glad og giver mig energi i hverdagene, og det er uden tvivl min hest. Derfor var jeg også meget motiveret for at få det til at fungere med hest, studie og studiejob ved siden af.

Når jeg bliver mødt at fordommene om, hvorvidt man kan have både hest og studie på samme tid, og i mit tilfælde også et studiejob, stiller jeg gerne folk spørgsmålet ”Jamen prioritere I, hvad der gør jer glade? Mærker I efter og stræber efter at nå det der giver jer en god energi?”. Hertil er der mange der stopper op og må erkende, at det husker de ikke. De mærker simpelhent ikke efter og prioritere ikke deres tid til det de faktisk bliver glade af.

Det lyder måske lidt ”over gearet”, men jeg har bare fundet ud af, hvad det betyder for mig. Hvis der er noget der stresser mig og er blevet til en sur tjans, bliver jeg i rigtig dårligt humør. Det smitter af på min hest, mine veninder og kollegaer. Jeg kan selv mærke og næsten også høre det på mig selv, når jeg når derud, hvor der er noget der ikke gør mig glad, men stresset.

 

Øv dig i at prioriter!

Jeg har øvet mig i det i lang tid. Det er ikke noget der bare sker fra en dag til anden. Men når jeg er nået derud, hvor det ikke gør noget godt for mig, ser jeg indad og tænker ”okay, hvordan ændre jeg det? Hvordan er det jeg prioriterer lige nu og hvad skal jeg gøre anderledes?”. Måske skal sætte træningsintensiteten lidt ned, så det ikke bliver et pres og en skal ting, at jeg skal ud og ride hver dag. Måske skal jeg i en kort periode have lidt færre timer på arbejdet, så jeg har mere tid til det sociale. Måske skal jeg tage mig nogle ekstra fridage.

Her er det vigtigt at gøre op med sig selv om, hvordan man vil prioritere sin tid og hvor man skal lægge sin energi. Det man laver og sætter sin tid af til, skulle gerne give noget positivt retur – energi og godt humør!

Så, afslutningsvis vil jeg gerne spørge jer: Hvad gør jer glade? Og husker I at prioritere det?

Følg med i min hverdag med studie, hest og job på min Instagram blog SUhesten