DIY SU venlig julekalender

DIY SU venlig julekalender

2. december 2021 Af Julieeherskind

DIY SU venlig julekalender til din hest

𝓝𝓾 𝓭𝓮𝓽 𝓳𝓾𝓵 𝓲𝓰𝓮𝓷 𝓸𝓰 𝓷𝓾 𝓭𝓮𝓽 𝓳𝓾𝓵 𝓲𝓰𝓮𝓷

Kalenderen skriver atter december og juleaften er kun få uger væk. De der kender mig ved, at jeg elsker jul! Hyggen, maden, pynten og samværet med familie, venner og hesten.

Derfor er det ingen undtagelse, at mine heste altid har haft julekalender og pynt på boksen – det skal også mærke, at det er jul.

I år har jeg ikke haft råd til at købe julekalender til min hest. Selvom de fås helt ned til 99 dkk, kan det være svært at finde pengene til det når man er på SU. Derfor har jeg i år været i det kreative hjørne og vil guide dig – step by step – til, hvordan du også kan lave din helt egen SU venlige julekalender til din hest eller pony.

Så sæt dig godt til rette, find læsebrillerne frem og tag notater!

 

Genbrugeligt materiale

En af mine prioriteringer i julekalenderen er, at det er materialer jeg kan genbruge. Her tager jeg et gammelt træktov, hvorpå jeg hænger de 24 små pakker på. Der er nemlig ingen grund til at smide 30 dkk efter et træktov, du kan tage med hjem fra stalden, ganske gratis.

Skiltene til de små poser, hvor jeg skriver tallene fra 1.-24., har jeg købt i træ. Disse kan jeg genbruge igen og igen, da de ikke går så let i stykker som f.eks. mærker i pap/karton.

Afslutningsvis har jeg købt en rulle cellofan, hvor jeg selv har foldet de små poser. Her har jeg brugt under en rulle og har derfor rigeligt til næste år igen. Hvis poserne holder, kan de naturligvis også genbruges! Det er bare et spørgsmål om at være påpasselig, når jeg åbner dages pose.

 

Step-by-step

Step 1: Først klipper jeg en hel masse stykker cellofan ud, som jeg folder til små poser og lukker sammen med tape. Poserne kan variere lidt i størrelserne, og det er en helt individuel beslutning eller vurdering om, hvor store eller små disse skal være. De der er blevet lidt større end andre, har jeg brugt til foder. De små har jeg brugt til godbidder.

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Step 2: Tag mellem 5-10 godbidder, en håndfuld foder eller noget helt tredje, og fyld de små poser op. Jeg kan godt lide at sortere godbidderne, så det er de samme der er i én pose. Det er igen helt op til dig selv,  om du vil blande poserne eller sortere godbidderne ligesom jeg.

Tip: Hvis du, ligesom jeg, har brugt foder, roepiller eller andet end godbidder, kan du med fordel sætte et lille markart på pose, hvorpå der står hvad det er for noget foder eller om det skal blødes op (roepiller eller mash). 

Kan være et billede af mad og indendørs

Step 3: Når du har fyldt alle poserne med enten godbidder, foder eller andre snacks, bindes disse med en lille snor. Du bestemmer selv om det skal være flot og farverigt gavebånd, garn eller en anden form for snor. Kun fantasien sætter grænser og du kan sætte dit helt eget præg på julekalenderen!

Kan være et billede af dessert og indendørs Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Step 4: Når du har lukket alle poser, sættes skiltene med tallene fra 1.-24. på. Jeg kan godt lide, at de hænger i rækkefølge, men hvis man synes, kan de hænges i tilfældig rækkefølge, så man skal lede efter datoen – lidt ligesom en rigtig julekalender!

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Step 5: Nu er poserne klar til at blive bundet på træktovet! Tag enten dit yndlings træktov, det mest farverige eller julet træktov og hæng det på din hests boks. Igen er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilke farver du bruger til din julekalender.

Tip: Sørg for at din julekalender ikke hænger et sted, hvor din hest kan nå. Du kan med fordel hænge den langs boksen, og ikke på boksdøren. Hvis du ikke har mulighed for at hænge den op, kan du finde en fin kurv og sætte foran boksen. 

 

Nemt, ikke? Og så er det billigt!

Det tog mig alt i alt ca. 1½ at lave julekalenderen til min hest. Jeg satte en god serie på, imens jeg sad og hyggede mig med at pakke godbidder ind og hænge på træktovet.

Og så har det været billigt!

Jeg har samlet foderprøver fra rideudstyrsmesser, brugt min hests eget foder, købt én spand blandede godbidder og har ellers gået efter billige materialer. Prisen kommer til at se nogenlunde således ud:

  • 1 rulle cellofan, 10 dkk
  • 1 rulle snor, 10 dkk
  • 3x poser med skilte, 30 dkk
  • 1 spand gobidder 50 dkk
  • Genbrugt træktov, 0 dkk
  • Foderprøver, 0 dkk

I alt: ca. 100 dkk

Jeg havde nok til at lave to julekalendere. Så vi er faktisk helt nede på en god 50’er for én julekalender. Og flere at tingene, kan jeg genbruge næste år. Det er SU venligt!

Kan være et billede af indendørs og tekst, der siger "Mineralbrix Zinkpellets Pavo FibreBeet Fibr High Energy P 1000g"

Følg med på SUhesten på instagram, for flere tips og tricks til at have hest på SU.